Träna för att komma i form inför tävlingar

Standard

Segling ställer stora fysiska krav på dig, och du behöver en bra fysik för att kunna utvecklas som seglare. Du behöver styrka, balans, kondition och koordination för att du ska kunna bli en bättre seglare. Att snabbt hissa segel och hålla båten upprätt är de huvudsakliga fysiska utmaningarna för seglare.

Förebygg skador

Eftersom seglingen medför fysiska påfrestningar och belastningar behöver du en kropp som är redo för det. Som sagt gör en stark kropp dig till en bättre seglare, men det är kanske lika viktigt att din kropp är redo så att du inte åker på skador. Vanliga skador hos seglare är skador i armar, händer samt rygg. Så det finns anledning att träna upp en stark- och smidig kropp för att förebygga skador.

Hitta träningen som passar dig bäst

Seglingens många olika fysiska krav gör att en allsidig träning blir särskilt viktig, så testa dig fram för att se vilka träningsformer som passar dig bäst. Den bästa träningen är ju som bekant den som blir av, så hitta den träningen som ger dig lust och variation. Skaffa dig det du har behov av online och upplev sedan skillnaden på din kropp och på resultatlistorna.

Alla har sin grej

När det kommer till träning så kan ingen säga att det du gör är rätt eller fel, det är du som ska träna och det är du som ska må bra. Därför är det viktigaste att du har kul när du tränar och inte att du känner att du måste göra det du gör. Ta din tid och hitta din träningsform, och så har du kul samtidigt istället. Det gör att du håller på längre och det blir roligare!