Klä dig rätt för segling

Standard

Segla flytväst

Dags att ge sig ut på sjön? Vare sig du är nybörjare eller en erfaren så är utrustningen betydelsefull när du seglar. Rätt kläder är viktigt för säkerheten och för att vara en så effektiv seglare som möjligt men du kommer också känna dig mer flexibel, bekväm och varm med rätt kläder.

Röss Segelsällskap tipsar om att man ska tänka på att använda flera lager av kläder, helst av material som andas. Om det är höst eller vår ska du tänka på att använda ett ordentligt underställ och ovanpå en jacka och ett par byxor som skyddar dig från regn och vind. Även ett par handskar, mössa och stövlar. Men det kanske viktigaste av allt är en flytväst.

Många har kanske fått fel uppfattning om seglarkläder, att man endast kan skaffa dem hos butiker som säljer dyra märkeskläder. Men det måste man inte göra och man kan dessutom finna minst lika bra kläder för segling hos andra mer prisvärda butiker för sport, som Länna Sport. Där an du välja bland ett brett utbud av fina och högkvalitativa kläder som är perfekta för båtlivet. Exempelvis en prisvärd flytväst och mycket annat du kan behöva ha för din nästa tur.

Om du ska segla på sommaren är det även viktigt att ha med sig en ordentlig solskyddscreme för att undvika att du bränner dig. Vattnet reflekterar solstrålarna som därefter riktas direkt mot dig. Även ett par solglasögon och en keps är bra att ha. Som jolleseglare är ett par handskar bra att ha även sommartid. Oavsett årstid för flytvästen alltid vara på.