Spela Backgammon

Standard

Backgammon har funnits i ungefär 5000 år, tror man, vilket gör det till ett av de äldsta spelen som fortfarande används. Det är alltid två spelare som spelar mot varandra, och det tar ungefär mellan 5 och 60 minuter att genomföra en omgång. Det hör till genren brädspel och tärningsspel, och spelas således på en spelplan med hjälp av ett gäng spelpjäser – 15 stycken för att vara exakt – och två tärningar. Man flyttar spelpjäserna enligt de siffror som man får när man slår tärningarna. Målet är att du ska förflytta alla dina spelpjäser från den ursprungliga stapeln till motsvarande bo. Du kan spela genom att göra beräkningar – allting beror på sannolikhet, och således blir man bättre och bättre ju mer man spelar. Man lär sig efter han att se vilka förflyttningar som enligt hög sannolikhet är mest gynnsamma.

Många spelar fortfarande backgammon analogt, med en fysisk spelplan, precis som man har gjort i tusentals år. Det är naturligtvis fascinerande hur länge det har funnits, och att människor för 5000 år sedan spelade samma spel som vi kan göra idag.

Det andra sättet, som dominerar idag, är att man spelar på internet. Det finns många nätcasinon och andra spelsidor som erbjuder sina kunder att spela backgammon. Ibland kan man spela mot datorn, ibland mot en verklig människa, ibland kostar det pengar, medan vissa sidor erbjuder gratis spel. Detta innebär alltså att du kan spela utan att riskera att förlora dina egna pengar, detta kan vara ett bra sätt om du vill lära dig hur backgammon fungerar innan du gör riktiga insatser. Om du är intresserad av att prova att spela backgammon, så är ett gott råd att helt enkelt klicka dig runt på de olika spelsidorna som finns, där du förmodligen kommer få en rolig spelupplevelse av backgammon.