Skaffa dig en trevlig sysselsättning under segelturen

Standard

Segling är ett mycket spännande intresse. Men eftersom du inte alltid behöver vara aktiv för att båten ska röra sig framåt så är det viktigt att det finns annat att göra ombord. Köp det du behöver innan avresan. Virkning, pocketböcker, spel och internetuppkoppling är bra.

Koppla av med fiske

Men fiskeutrustning är också väldigt viktigt att ta med. Det är alltid trevligt att lägga till i en naturlig hamn och försöka ta upp fisk till middagen. Gör fisket ännu roligare genom små lekar och aktiviteter. Tävla till exempel med dina vänner om vem som först får en gädda på kroken.

Ta inga risker

Om det blir dåligt väder är det bäst att alla samlas under däck. Några sällskapslekar får väntan på solsken att kännas kortare. Men som regel ska du aldrig ge dig ut till sjöss om det blåser hårt. Riskerna är stora att någonting allvarligt inträffar. Om olyckan är framme så kan Sjöräddningssällskapet rycka ut.

Du som vet mycket om segling kan passa på att lära dina passagerare vad de behöver kunna när de skaffar egna båtar. Medan ni tillsammans väntar på vind eller resan blir långtråkig är detta ett mycket bra och lärorikt tidsfördriv.