För dig som gärna tävlar med din segelbåt

Standard

Inför seglingssäsongen finns det alltid mycket att tänka på innan du beger dig ut på havet. Förutom utrustning till båten kan det även vara bra att kolla igenom dina kläder.

En varm sommardag kan vindarna på havet överraska och du blir snabbt kall. Förutom vindar påverkar givetvis regnväder, men också vågstänk kan göra dig blöt. Här hittar du allt du behöver för att klara en dag med segelbåten.

Utrusning till segelbåten

Du som kan segla vet säkert redan att en båt kräver en hel del utrusning. Utan rätt utrustning kan det sluta riktigt illa ute på havet. Förutom utrusning för navigation är även säkerheten viktig.

Går något sönder på båten ska du vara beredd på att kunna fixa det. Är det du som råkar ut för något måste du kunna anropa hjälp. Det gäller även om båten har fått sådana skador att du inte kan fixa dem själv. Du måste tänka igenom flera möjliga händelser för att kunna vara förberedd. Ha alltid med dig sunt förnuft och gott omdöme då du befinner dig ute på havet. Tänk på sjövettsreglerna redan före du beger dig ut med båten men givetvis även under båtfärden. Reglerna gäller både för den som tävlar och för övriga båtförare.