Klipp håret på barnen innan ni åker iväg

Standard

cutting-hair-his-little-son

När du ska resa iväg någonstans så brukar det vara mycket att tänka på. Det ska packas väskor och fixas hundvakt och blomvakt. Bland alla måsten kan det vara lätt att glömma bort sig själv och barnen.

Klippa barnen hemma

När du står där och väntar på tåget ser du plötsligt hur långt ungarnas hår har blivit. Du kan inte låta bli att snegla i närmsta fönster för att se hur du själv ser ut. Det kan kännas som en enormt svår uppgift att klippa sina barn hemma, men med rätt verktyg kommer det gå som en dans.

Förberedelser och distraktion

Börja med att involvera barnet. Om barnet vet vad som kommer att hända, kommer det också att vara mer avslappnat och tryggt under klippningen. Se sedan till att du har alla redskap i ordning och lättillgängliga. Du behöver en vass liten sax, en kam, en sprayflaska och ett par handdukar.

Om barnet tycker att klippstunden är tråkig eller inte vill bli klippt just nu, finns det några tips och tricks du kan ta till. Låt till exempel barnet vara med och bestämma när klippningen ska ske. Se också till att barnet sitter bekvämt och dessutom kan ett spel eller en film distrahera. Ta en titt på nätet för mer tips.

Okategoriserade