Segling vid Västkusten

Standard

För många så när man tänker på Göteborg och västkusten så är det segling som man tänker på. Segling vid Västkusten kan vara helt magisk och det finns massor med öar att lägga till för natten om man så önskar.

Kunniga seglare

När man har segelbåt så räknar vi med att man har de kunskaper som krävs för att ge sig ut på öppet vatten. Det gäller att se till så att man har allt som man behöver för en säker segling. Det är bra att vid ny säsong se över sina förtöjningslinor och köpa nya om de börjar se dåliga ut. Det sista man vill är att segelbåten ska slita sig vid sin förtöjning. Så klart så är det alltid en fördel att se över hela den utrustning som finns på båten innan man ger sig i väg.

Nybörjare på segling

Om du inte seglat så mycket tidigare så kan det finnas anledning att lära sig hur man gör. Det ingår både teori och praktik när man ska lära sig att segla. Så klart så behöver man träna mycket på detta för att bli fullärd, om man nu kan bli det då det kommer till segling. Det är bra att få lära sig grunderna och ta det därifrån. Ju mer du seglar desto säkrare blir du på det du gör. Ge det tid och försök att få träna så mycket som möjligt under den tiden du går seglingskursen.